I ove godine Centar za obrazovanje i druženje odradio je odličan posao kada je u pitanju organizacija još jednog Dočeka Nove godine za najmlađe Jajčane i Jajčanke. Tog 31.12. i sunčeve zrake dale su svoj nesebičan doprinos kako bi slavlje najmlađih protekao što ljepše i veselije.

Članovi i volonteri Centra za obrazovanje i druženje dali su svoj maksimum kako bi što bolje iznijeli ovu veselu manifestaciju i obradovali svoje najmlađe sugrađane.

Uz kreativne, likovne i plesne radionice dječije karaoke dodatno su dali pozitivan štimung ovom nesvakidašnjem događaju.
Plesni klub LDF i plesna grupa Centra za obrazovanje i druženje, Novi Most, kao i nastupi Lamije Leko te Faruka Zjaje, oduševili su kako djecu tako i roditelje.

Simboličnim odbrojavanjem u 12 sati uz prskalice i konfete dočekan je Djeda Mraz koji je najboljim učesnicima radionica podijelio nagradne paketiće, a ostalu djecu počastio slatkim iznenađenjem.

Na manifestaciji je prisustvovalo preko 300 mališana, a Jajce spada u jedne od rijetkih gradova u BiH koji su danas obradovali mališane i samo za njih organizirali Doček Nove godine na otvorenom.

Centar za obrazovanje i druženje zahvaljuje se Općini Jajce na generalnom pokroviteljstvu kao i privrednicima grada koji su dali svoj doprinos organiziranju ove svečanosti:

Caffe bar Qeen, fast food Picolo, caffe bar Charlie, notari Age Trupina i Zaim Toplović, Metaling doo, MZM komerc, Mukić doo, Coloseum, A&F, Smart, buregdžinica Bedem, Hari doo Novi Travnik, 3B Drums Jajce.

 

 

images
 COD Jajce vam nudi priliku da provedete 10 mjeseci volontirajući u Njemačkoj. 
 Trajanje projekta: Septembar 2018 - Juni 2019 

 Svi troškovi su pokriveni. 

Možete birati između nekoliko različitih organizacija te biti sigurni da ćete u svakoj dobiti fantastičnu priliku da unaprijedite svoje jezičke sposobnosti, steknete nova iskustva i znanja, te upoznate različite ljude i novu kulturu. 

1. Globales Lernen an Oder und Spree https://europa.eu/youth/solidarity/placement/1291_en

2. Christliche Kita "Regenbogenhaus"https://europa.eu/youth/solidarity/placement/1292_en

3. Kita "Glücksbärchen" https://europa.eu/youth/solidarity/placement/1294_en

4. Kita "Pfiffige Kobolde" https://europa.eu/youth/solidarity/placement/486_en

5. Evangelische Kindertagesstätte "Am Kirchturm" https://europa.eu/youth/solidarity/placement/484_en

6. Schloss Trebnitz Bildungs- und Begegnungszentrum e.V. https://europa.eu/youth/solidarity/placement/485_en

7. Heilpädagogischer Hort an der Erich Kästner Schule https://europa.eu/youth/solidarity/placement/488_en

8. Jugendbasis Alpha 1 https://europa.eu/youth/solidarity/placement/4261_en

 

Pošaljite svoje motivaciono pismo i CV na engleskom jeziku, zajedno sa informacijama u kojoj organizaciji želite volontirati na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

evs 01 activity with primary school children»Zavod O – Djeca u akciji 5«, je projekt u kojem će 6 volontera iz različitih zemalja dobiti priliku da volontira u Sloveniji. Trajanje projektnih aktivnosti je 11 mjeseci (august 2018. - juli 2019. godine), a osnovna ideja je uključivanje odabranih volontera u rad 6 lokalnih centara za djecu i omladinu, koji postoje u Škofji Loki, Slovenija.

Mogu se prijaviti djeca i mladi između 8-25 godinal zavodo v

Svi troškovi su pokriveni.

Rok za prijavu je 14.01.2018. godine.

 

Volonteri će biti uključeni u rad svakog centra kao ravnopravni članovi njihovih timova i kao takvi će imati priliku da pokažu i poboljšaju svoje sposobnosti, razviju osećaj inicijative, steknu nove vještine i nova znanja kroz organizovanje i realizaciju različitih aktivnosti (radionice, kursevi, individualna podrška, sport, igre, predstave, prezentacije, predavanja). Istovremeno će se upoznati sa teorijom sprječavanja rada sa mladima i sa sistemom socijalne zaštite u Sloveniji. Volonteri će takođe imati priliku da realizuju projekte u okviru drugih lokalnih partnerskih organizacija kako bi ojačali njihovo učešće u lokalnom društvu.

 

„Zavod O“ je organizacija koja je iskusna u EVS projektima. Od 2004. godine su uključeni u 26 projekata sa 65 različitih volontera iz 21 različite zemlje. Svi su bili vrlo uspješni zahvaljujući njihovom primarnom cilju. Udruženje je osnovano u cilju podrške, organizovanja i uspostavljanja omladinskih aktivnosti u oblasti kulture, informatike i informativnih omladinskih usluga, zabave mladih, sporta, turizma, volonterskog rada, međunarodnih omladinskih aktivnosti i izdavaštva te kao takva je odlična EVS organizacija .

Pošaljite svoje motivaciono pismo te CV koji trebaju biti napisani na engleskom jeziku na mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Za više informacija, javite se na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kreativnost je mentalni proces koji uključuje stvaranje novih ideja, pojmova ili rješenja problema.
Ona nije slučajan dar, to je vještina koja se stječe vježbanjem i na njoj se radi od malih nogu.
Kako djecu potaknuti na kreativno stvaralaštvo zna Centar za obrazovanje i druženje Jajce  koji organizuje kreativne radionice za djecu 7-13 godina.

U radionicama djeca će učiti izrađivati razne interesantne stvari i ukrase od materijala poput papira, ljepila, vune, tekstila, lišća i drugih interesantnih stvari.

Neka vaše dijete bude dio serije korisnih kreativnih radionica koje će se održavati svakog utorka u 17 sati u prostorijama Centra za obrazovanje i druženje.

Dobrodošli!

Jajcepress.com

Friedenskreis Halle e.V. - Germany

Evangelische Jugend Nürnberg

Schweizer Helsinki Vereinigung - Suisse

I-Peicc Montpellier - France

Jajce Municipality

Rämibühl Zürich - Suisse

RB zurich

TEKUĆI RAČUN

Naziv banke: UniCredit Bank d.d.
Broj računa: 3383602241378698

DEVIZNI RAČUN

UG “Centar za obrazovanje i druženje"
SWIFT: UNCRBA 22
IBAN: BA39 3383 6048 4137 9017

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak
Administracija: 10:00 - 14:00
Programski dio: 17:00 - 20:00